{ "title": "Kunut Duaları", "image": "https://www.sifaduasi.gen.tr/images/Kunut-Dualari-42.jpg", "date": "18.01.2024 23:26:37", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "Kunut Duaları, Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav.) Miraç gecesi Sidre-i Münteha'ya çıktı ve bir rekât namaz kıldı. Bu bir rekât namazın üzerine bir rekâtta kendisi ekledi ve 2 rekât namaz oldu. Bunun üzerine Allah Hz. Muhammed (Sav)'e bir rekât daha kılmasını emretti. Bu şekilde, vitir namazı akşam namazı gibi oldu. Peygamberimiz (Sav.) 3. Rekatı kılacağı esnada ilahi rahmet ve nur inmeye başladı. Hz. Muhammed (Sav.) o nurun içerisinde kaldı ve kendinden geçerek namaz sırasında elleri kendiliğinden çözülüverdi. Sonrasında da ellerini kaldırarak tekbir aldı. Bu sayede de kunut dualarının fazileti ortaya çıkmış oldu.

Kunut Duaları-1

Bismillahirrahmanirrahim.

Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik ve nü'minü bike ve netûbü ileyk ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Kunut Duaları-1 Türkçe Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah'ım, senden yardım dileriz. Sana tövbe ederiz ve senden bize yol göstermeni isteriz. Yalnız sana iman eder ve yalnız senden af dileriz. Sana güveniriz ve sana dayanırız. Bütün hayırları senden bilmekteyiz. Yalnızca sana şükrederiz ve verdiklerine nankörlük etmeyiz. Sana isyan edenleri terkederiz ve kendimizden uzaklaştırırız.

Kunut Duaları-2

Bismillahirrahmanirrahim.

Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes'a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.

Kunut Duaları-2 Türkçe Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah'ım yalnız sana kulluk eder ve yalnızca sana dua ederiz. Yalnızca sana secdeye kapanırız. Yalnız sana koşarız. Rahmetini diler ve gazabından korkarız. Muhakkak ki azabın kafirlere ulaşacaktır.

Kunut Dualarının Fazileti Nelerdir?

Kunut kelime olarak itaat, dua, huşu ve kıyam manalarına gelmektedir. İbnü'l Enbâri kuntun dört bölümde olduğunu belirttir ve bunlar; namaz, uzunca kıyamda durmak, itaat ve sükût olduğunu söyledi: Sukut ve huşu manası: Zeyd b. Erkanı şöyle anlattır: Bizden biri hacetini kardeşinden isteyecek biçimde biz namazda konuşurduk, sonra Allah tarafından şu ayet indirildi ve biz namazda susmakla emrolunduk. Ayetin meali şöyle buyuruyor, Namazlarınızı ve orta namazınızı devamlı kılın Huşu içinde (Bu emirleri) Allah (Cc) için yerine getirin. Kıyam manası: Cabir'den: Rasûluilah şöyle buyurdu: Namazın eftali kunutu (Kıyamı) uzun olanıdır. İtaat manası: İffetini, namusunu korumuş olan, îmran kızı Meryem'i de (Allah örnek göstererek. Biz, ona surdan üfledik ve Rabbinin kitaplarını ve sözlerini tasdik etti. İşte O gönülden İtaat eden­dir. (Tahrim, 66/12) Sistılah olarak kunut duası bazı namazlarda okunan dua anlamına gelir. Efendimizin (Sav) ümmetinde kunutun üç şekli olduğu görülmektedir. Kişinin kendisi ve ümmeti için dua, mazlumlar için dua, zalimler için bedduadır.
" } ] }